Z venku znova za tři body

01.11.2010 17:46

Kopisty - 1.FC Spořice 1:2 (0:1)

Branky 1.FC: Vašina 2

Sestava 1.FC: Poloprutský - Klier, Broum, Klíma - Bohátka, Eiselt, Bašek, Kovács (60. Micák), Mareš (30. Krous), Scheithauer (65. Škota), Vašina

K dalšímu utkání zajížděli spořičí do litvíovského Janova, kde své utkání hrají Kopisty. Ty mají velmi nevyzpytatelné výsledky, doma napříkald čtyřmi brankami zničili Březno.

Hned v 1. minutě mohl poslat Spořice do vedení Vašina, bohužel sám v pokutovém území neuspěl. Od té doby se hrálo vyrovnané utkání, což bylo ještě zvýrazněno těžkým terénem. Obrovskou šanci měl Klier, ten obešel i domácího golmana ale svojí střelu místo do odkryté branky poslal pouze do tyče. Několik našich stanadartních situací spíše přineslo brejky domácímu týmu. Až ve 29. minutě se na hranici vápna dostal k míči Vašina, obešel dva hráče a zamířil přesně do branky - 0:1. Do poločasu se hrálo bez vážnějších šancí a tak jsme do šaten odcházeli za příznivého stavu.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a začali si vytvářet mnoho šancí, v těch největších se ocitli Bohátka, z 10 metrů nechal vyniknout golmana hostů Bašek a ve druhém utkání po sobě jsme neproměnili ani pokutový kop. V jeho exekuci nahradil Vašinu Eiselt, toho ale vychytal domácí brankář. Dvoubankové vedení zajistil spořickým pěknou střelou kapitán Vašina. Místo přidání dalších branek jsme ovšem v 70. minutě inkasovali, po nepovedeném ofajsd systému domácí snížili po dorážce z bezprostřední blízkosti Poloprutského. Do konce utkání už se větší příležitosti nekonaly a tak jsme uhájili vedení 2:1.