V generálce spořičtí nastříleli 7 branek

15.08.2010 22:09

1. FC Spořice - Sk Černovice 7:1 (4:0)

Branky 1.FC: Eiselt 2, Mareš, Bašek, Vašina, Scheithauer, Bohátka

Sestava 1.FC: Poloprutský - Ferenčík, Klier, Broum (Micák), Klíma - Bohátka, Eiselt, Mareš (Krous) - Vašina (Vlček), Bašek - Scheithauer

K poslednímu přípravnému zápasu přijeli na naše hřiště hráči nedalekých Černovic, kteří hrají 1.B třídu. Od začátku jsme soupeře přitlačili a již ve třetí minutě prostřelil Mareš z malého vápna golmana hostí. V 15. minutě se skore měnilo znovu, tentokrát Bašek obešel soupeřovi obránce a kolem brankáře zvýšil na 2:0, další branku přidal Eiselt, který hlavou přehodil bezmocného golmana. Poslední branku prvního poločasu vstřelil po úniku střelou do šibenice kapitán Vašina. Černovičtí se k ohrožení naší branky dostávali jen sporadicky.

O poločase trenér Svoboda využil všechna tři střídání a nadále pokračovalo dobývání soupeřovi branky. Bohužel se nám nevyhnuly zdravotní komplikace a tak ze hřiště odešli postupně Bašek a pak i Ferenčík, takže jsme utkání dohrávali v osmi hráčích. Po odchodu Baška vstřelil po individuální akci a střele z hranice penalty Scheithauer. Hosté korigovali po rychlé akci, při níž hráč hostů obhodil i Poloprutského a do prázdné branky vstřelil branku na 5:1. V samotném závěru si ale pro penaltu došel nejdříve Scheithauer a pak i Eiselt. Eiselt i Bohátka si s výhodou pokutového kopu poradili a stanovili výsledek na konečných 7:1.

I přes to, že se nám podařilo vstřelti 7 branek mohl být konečný výsledek daleko větší, bohužel se nám v zakončení příliš nedařilo. Kaňkou na průběhu jinak bezproblémového utkání bylo posledních 20 minut, které jsme byli nuceni odehrát bez dvou hráčů.