V derby úspěšnější domácí

23.08.2010 13:04

1.FC Spořice B - Baník Březenecká 2:0 (2:0)

Branky 1.FC: Mareš, Vašina

Sestava 1.FC: Janáček - Vlček, Klier, Micák, Klíma - Krous (80. Krotil), Kubálek, Mareš (70. Burda), Pomajsl (60. Schön) - Vašina, Bašek

Hned k úvodnímu utkání po postupu do 1.B třídy nám los přihrál na naší půdu tým Baníku Březenecká, tedy místní derby nebo jak utkání nazval soupeř "zápas o vesnici". Očekával se těžký, vyhecovaný zápas a to se beze zbytků vyplnilo. Utkání také přihlížela pěkná divácká kulisa, čítají přibližně 200 diváků.

Do utkání jsme vstoupili dost pasivně, měli jsme velmi roztaženou hru a tak úvodních 20 minut kontroloval hru soupeř a měl také více šancí. První šanci si připisuje Baník ve 12. minutě, konkrétně Špicar se řítil z levé strany na branku, moment pro střelu naštěstí prováhal a zakončil nepřesně. O dvě minuty později kontrujeme individuální akcí Baška, ten bohužel míří nad. Baník nás v této pasáži utkání přitlačil a připsal si své největší šance v utkání. Po dlouhém nákopu se dostal do samostatného úniku na bránu Hříbal, místo střely však volil přihrávku která nikoho nenašla a ve 22. minutě se po centru ze strany opřel do míč Martin Váňa, naštěstí Klier vykopnul míč mířící do branky. Po této šanci jsme konečně hru vyrovnali a začali více kombinovat. Větší aktivita se nám vyplatila ve 33. minutě, Mareš si vyměnil míč s Baškem a technickou střelou na zadní tyč z hranice půlkruhu otevřel skóre. Ve 37. minutě se po výkopu Janáčka nedohodli hostující stopeři, Vašina se zmocnil míče, tvrdou střelou prostřelil Novotného a zvýšil tak na 2:0. Hned o chvíli později pěkně vystřelil z dálky Pomajsl, bohužel míč letěl těsně vedle. Před poločasovým hvizdem si pro penaltu zkoušel dojít Špicar, rozhodčí stál blízko a proto nechal pokračovat ve hře.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s cílem držet míč a nepustit soupeře do šance, což se dařilo, naopak jsme se často dostávali k nebezpečným brejkům. Baník se pokoušel naši branku ohrožovat hlavně střelami z dálky, které pochytal Janáček nebo mířily vedle. V 70. minutě přišla největší šance Baníku ve druhém poločase, po centru Butaše z pravé strany Klier sráží balon těsně vedle branky. Naše brejky začínaly být stále nebezpečnější, nejprve utekl Vašina, ale Novotného tvrdou střelou neprostřelil. V 82. minutě se vydal na sólový výlet Bašek, který prošel celou obranou soutěže, na poslední chvíli byl podražen Šlehoferem, který k překvapení všech dostal pouze žlutou kartu. V 84. minutě přidáváme po přihrávce Baška na Vašinu třetí branku, rozhodčí ale nepochopitelně odmával ofsajd. Do konce zápasu se už nic vážného neděje a tak si připisujeme výhru 2:0.

Trenér M. Kropáč byl po zápase velmi spokojen s bodovým ziskem, kolektivním a bojovným výkonem domácího týmu, který si tak připsal velmi cenné vítězství z tohoto prestižního zápasu.