Úspěšná premiéra v krajském přeboru

25.08.2014 20:44

1. FC Spořice - Hrobce-Roudnice n. L. 3 : 2 ( 1 : 1 )

Branky : Eiselt 2x (1x pen. ) , Zralík

Sestava : Hanuš - Vávra,Kubeš,Campr (C),Kubálek - Měšťan (´70 Vlček),Dobiáš(´81 Broum),Eiselt,Janošík (´64 Vrba L.) - Škultéty (ˇ89 Kunický ) - Zralík (´74 Šlajchrt )

 

Po několika letech snažení se Spořice konečně dočkali a v prvním utkání krajského přeboru zažili vítěznou premiéru. Soupeřem byl další z nováčků a to konkrétně Hrobce- Roudnice. Sestava byla prakticky totožná té co postupovala jen doplněná o Škultétyho. Na lavičce z nových hráčů byli přítomni Kunický a Lukáš Vrba, dále nesmíme zapomenout na uzdravující se Šlajchrta s Broumem ,kteří se dostávají do tréninkového a zápasového tempa.

 

Zápas začal naší aktivitou a hned v první minutě po Škultétyho centru hlavičkoval Janošík,ale brankář dokázal zareagovat. Náš nápor neustával a už ve 4.té minutě jsme byli odměněni brankou. Janošík prostrčil míč mezi obránce na Zralíka a ten prostřelil brankáře 1 : 0. Postupem času se hra vyrovnávala ,ale šance si vytvářeli jen domácí a hned v dalších dvou tutovkách se objevil Janošík . První akce ,kterou si diváci mohli pamatovat  z mnoha zápasů, Vávra dostal míč za obranu a centrem našel právě Janošíka,kteří  mířil vedle o pár minut později nacentroval Zralík a Janošík z pár metrů nastřelil dobíhajícího obránce. Hosté ve 32.minutě vyrovnali. Kdy utekli po pravé straně a střelou z hranice vápna ,kterou neštastně tečoval Campr 1:1. Známe nedáš dostaneš se znovu prokázalo. Těsně před poločasem měl znovu dobrou příležitost Janošík ,který si postrčil míč na hranici vápna na střed ,ale jeho záměr o obstřel přečetl brankář a neměl problém chytil ne zrovna razantní zakončení.

 

Druhý poločas se hrál v obdobné režii. Akorát tutové šance se na nějaký čas zastavily. Náznak samostaného úniku Škultétyho zastavil zákrok hostující hráče a rozhodčí jinak po celý zápas dobře pískající mu odpustil předčasný odchod pod sprchy. Vše bylo odpuštěno v 70.min kdy znovu dělal Zralík problémy hostujícím obráncům , kteří ho zastavili až faulem ve vápně a následovala penalta. Tu s přehledem proměnil Eiselt 2:1 . Ovšem aby nebylo málo na dramatičnosti hosté znovu vyrovnali a to znovu s naším velkým přispěním. Hanuš neudržel střelu z 25 metrů a vyrazil pouze metr před sebe kde zaspali obránci a  dobíhající kapitán hostů neměl problém vyrovnat 2:2 Naštěstí nás tento moment nezlomil a  dále jsme se snažili být aktivní, hosté často faulovali a v 84.minutě se jim to stalo znovu osudné kdy trestný kop z 18 metrů poslal do sítě Eiselt 3:2. Definitivní tečku mohl přidat minutu před koncem Šlajchrt ,který po Broumově přihrávce běžel sám na brankáře ,ale jeho přehozeni mířilo těsně vedle branky.