Spořičtí v Duchcově uspěli

23.08.2010 12:33

FK Duchcov - 1.FC Spořice 0:3 (0:2)

Branky 1.FC: Bašek 2, Eiselt

Sestava 1.FC: Poloprutský - Klíma, Klier, Kubálek, Ferenčík - Bohátka (72. Krous), Eiselt, Mareš (56. Vlček) - Vašina, Bašek, Scheithauer

K prvnímu mistrovskému utkání zajížděli spořičtí na horkou duchcovskou půdu, kde na jaře prohráli 3:0.

Před zraky 90 diváků začali domácí, kteří hráli v prakticky stejné sestavě jako na jaře aktivněji a častěji se v úvodu utkání hrálo na naší polovině. Duchcov se do náznaků šancí dostával spíše po centrovaných balonech, my jsme se spoléhali na rychlé brejky a tak se hrál velmi slušný fotbal. Asi ve 28. minutě přišla první větší šance domácích, ze strany se na branku řítil Berko, ale Poloprutský ho vytlačil ze střeleckého úhlu. Hned při dalším útoku sebral domácím míč Klier, a po akci Vašiny se pěknou křížnou střelou prosadil Eiselt. Po této brance jsme se přeci jen dostávali více do šancí, často se činil především Bašek, domácí odpověděli hlavičkou Rejfka, kterou chytil Polopruský. Dvě minuty před poločasovým hvizdem se zmocnil na hranici velkého vápna Bašek, obešel dva domácí a tečovanou střelou nám zajistil dvoubrankový náskok. V samém závěru poločasu jsme mohli přidat třetí branku, po trestném kopu Baška z metru netrefil bránu Kubálek.

Domácí o poločase vystřídali a přidali na intenzitě nakopávaných balonů, ty ovšem k větším příležitostem nevedly, naopak v 60. minutě mohl dát branku Vašina, jeho pěknou střelu z voleje zneškodnil domácí brankář. V 65. minutě dnes velmi nepřesný sudí vyloučil pro mnohé nepochopitelně Eiselta a tak jsme šli do deseti. V početní výhodě už Duchcov přeci jen hrál více u našeho pokutového území, dokonce se mu podařilo skórovat, ale kvůli ofsajdu branka neplatila. Do dvou nadějných příležitostí se dostal Krous, jednou jeho pokus zneškodnil brankář soupeře a jednou pálil nepřesně. Domácím nakopávané míče šance už do konce zápasu větší příležitosti nepřinesly, naopak v 88. minutě se po pěkném centru Kliera prosadil z voleje bašek a stanovil tak konečný výsledek na 3:0 pro Spořice.

Trenér spořických P. Svoboda po zápase vyjádřil spokojenost se třemi body z tak těžkého utkání, dále se nechal slyšet, že z duchcovské půdy se body budou odvážet velmi těžko a na závěr pochválil kolektivní výkon svého celku.

Fotografie ze zápasu se brzy objeví ve fotogalerii na webu, další pěkné fotky ze zápasu si můžete prohlédnout na: duchcov.naseadresa.cz/cz/s148-detail-multimedialniho-zaznamu/c809/n50465/dg38646