Spořice se rozloučili s A třídou prohrou v derby na Ervěnicích

15.06.2014 10:10

VČSA Ervěnice - 1.FC Spořice 5 : 2 ( 1 : 1 )

Sestava : Novotný - Vávra,Campr (C),Kubeš,Kubálek - Vlček,Dobiáš(´78 Svoboda),Eiselt,Janošík - Zralík - Belej (´45 Andres)

Branky : Janošík , Vlček


Poslední utkání této úspěšné sezóny jsme odehráli v Ervěnicích. Domácí potřebovali k jistotě baráže o možný postup za námi do krajského přeboru bod. Do utkání stále nezasáhli dlouhodobí marodi Měšťan,Broum,Šlajchrt nemohl ani Kvítek , s teplotami nastoupil kapitán Campr.

Hned v úvodní minutě jsme až moc rozvážně rozehrávali u svého vápna a domácí získali míč a přesně nacetrovali na Ametiho a ten hlavou je poslal do vedení 1:0. Od 10 minuty už jsme měli herní převahu držení míče. a přicházeli i šance. Tu první Janošík neproměnil když se probil přes obranu a běžel sám na brankáře ,ale jeho střelu mu domácí brankář chytil. V 15´minutě už po centru z právé strany si Janošík míč ve vápně našel znovu a takový lobem na zadní tyč přehodil domácího brankáře 1:1. Domácí hrozili převážně z brejkových situací ,ale celkově první poločas se hrál velmi pohledný fotbal. Dvě velké příležitosti měl Zralík ,ale nedokázal pořádně zakončit a Vlčkovi naopak chytil brankář střelu z pár metrů. Domácí měli velkou příležitost po rohovém kopu hlavičkoval osamocený Hronek dost vedle.


Druhý poločas prvních 15.minut se odehrával převážně v naší režii domácí si míče moc neužili. Naše náznaky šancí nebyli dotažené do konce. A tak přišla ´´ pětiminutovka domácích ,kteří využili dvou rychlých brejků a vedli 3:1 nejprve Vaněk zabojoval a běžel sám na Novotného ten ho srazil a penaltu proměnil Hronek,třetí branku vstřelil Král.  Snížit mohl Zralík jeho povedenou střelu pod břevno krásně vytáhl domácí brankář a z následného rohu poslal nepříjemný míč Eiselt malým vápnem kde ho Klier tečoval ale znovu zázračný zákrok brankáře. O chvíli později přidali domácí čtvrtou branku. V 83.minutě na 4:2 snížil Vlček ,který si naskočil na trestný kop Eiselta. V poslední minutě domácí znovu utekli ve větším počtu a dokázali toto přečíslední využít 5:2.

Na konci zápasu nám byl předán pohár a už se můžeme těšit na novou sezónu v kraji, kam z divize sestoupilo Štětí,Žatec,Loko Chomutov. Do divize nakročila Krupka. O přežítí v kraji bude hrát Kadaň právě s Ervěnicemi a Děčín s Hrobci. Jistě v kraji příští rok nepotkáme Březno,Milešov,Jiřetín s Modrou.