Spořice přišli o výhru těsně před koncem

06.04.2014 08:20

1.FC Spořice - Strupčice 1 : 2 na pen .  ( 0 : 0 ) 

Sestava : Hanuš - Vávra,Broum(´70 Vlček),Kubeš,Kubálek-Měšťan (´52 Dobiáš),Campr(C),Eiselt,Janošík-Zralík - Belej (´75 Nedvěd)

Branka : Kubálek ´58

ČK : Kubálek ´88

 

 

Po povedeném utkání v Dobroměřicích nás čekalo další domácí utkání na domácím hřiště kde jsme chtěli odčinit úvodní zápas. Bohužel zápas vypadal znovu dost podobně jako ten úvodní proti Domoušicím.

 

Hosté přijeli s jasnou taktikou poctivě a urputně bránit ve velkém počtu na vlastní půlící čáře. Pronikat a dostávat se do šancí bylo pro nás těžké. První menší náznak šance ke vstřelení branky měl Janošík kdy velmi nečekaně vypadl míč hostujícímu brankáři s rukavic,ale na poslední chvíli dokázal se svým obráncem tuto chybu napravit. Další velkou šanci měl Eiselt s přímého volného kopu z hranice vápna kdy nastřelil břevno. Hosté si v prvním poločase vypracovali jednu slibnější příležitost kdy Hromas dostal nahrávku do volnějšího prostoru a vystřelil kdy jeho střelu chytil Hanuš.

 

Druhý poločas se odehrával ve stejném rytmu. Hosté bránili a běhali jen v bloku bez míče,ale nám se nešlo dostat do pořádné brankové příležitosti. Až znovu nejblíže byl Eiselt z podobné pozice jako v prvním poločase tentokrát jeho střelu výborně vyrazil brankář. Nakonec jsme se dočkali v 58.minutě kdy Janošík prostrčil míč mezi obránce na Kubálka a ten obstřelil hostujícího brankáře 1:0 Průběh utkání zůstával stejný a hosté hrozili jen ze standartních situací, které zahrávali nutno říci výborně. Jednou zasáhl výborně Hanuš na brankové čáře a chytil skoro jistou branku a po další standartní situaci mířil hostující hráč dosti mimo i přes to ,že hlavičkoval zcela sám. Rozhodnutí mohl přidat Zralík nejdříve uháněl sám na brankáře ,ale při pokusu o kličku si posunul míč dál než bylo potřeba a za další čas sebral míč vyběhnutému brankáři a rozhodl se nahrávat Nedvědovi ,který nahrál ještě proti noze Dobiášovi ,ale ten mířil nepřesně. Tak v 88.minutě přišla další standartní situace znovu skvěle zahraná míč propadl k Hanušovi ten neudržel míč a dorážející Vrba dostal míč do sítě 1:1 Hostující hráč si neodpustil další se svých řečí a vyprovokoval Kubálka ,který do něj strčil a uviděl červenou kartu.

 

Na řadu přišli pokutové kopy ,které jsme bohužel znovu nezvládli kdy jako jediný neproměnil Janošík. Škoda tohoto zápasu a ztráty dvou bodů. Při pohledu na ostatní výsledky štěstí ,že pronásledovatelé také ztratili a držíme si stále velice dobrý náskok o to větší škoda ,že náskok už mohl být daleko větší.