Spořice potvrdili roli favorita

21.09.2013 14:42

 

1.FC A - Lom 4 : 1 ( 3 : 1 )

Sestava : Novotný - Vávra,Kubeš(´77 Kubík),Broum (C),Kubálek - Šlajchrt,Bohátka,Dobiáš,Janošík - Zralík - Belej (´58 Holub)

Branky : Šlajchrt 2x, Holub, Janošík (pen)

 

V dalším domácím utkání jsme chtěli odčinit zaváhání z Dubí. Do zápasu nemohl nastoupit potrestaný Campr a stále zranění Vlček a Měšťan. Naopak už se vrátil z dovolené Vávra. Hostující celek nastoupil s velmi mladým mužstvem.

 

Prvních pár minut bylo takové klasické oťukávání s náznaky šancí na obou stranách. V 10.minutě Dobiáš pěkně nahrál na rozběhlého Kubálka ,který byl ve vápně faulovaný a Janošík pokutový kop s přehledem proměnil 1:0. Během 12-14té minuty měl dvě obrovské šance domácí Šlajchrt ,který byl dvakrát sám před brankářem,který ho vychytal. Hosté se snažili,nešetřili krokem akorát v obraně měli strašné díry,kterých jsme nedokázali tolik využít. Ve 20.minutě z hranice vápna střílel Zralík těsně nad. I hosté se dokázali prosadit a to z ničeho nic. Přímí kop ze slušné vzdálenosti propadli na malém vápně chumlem hráčů a zapadl do branky. Rozhodčí žádný faul na brankáře neviděl tak bylo vyrovnáno 1:1 Ve 35 minutě nacentroval Bohátka z pravé strany a Belej sebral míč z hlavy Dobiášovi.Během dalších pár sekund byl v tutovce Belej,kterého vychytal hostující brankář. 37.minuta už znamenala další změnu stavu. Zralík prostrčil na poslední chvíli míč na Šlajchrta ,který míč líznul a ten se došoural do branky 2:1 Ve 40 minutě už to bylo o dvě branky, po ztrátě míče hostů ,rychlý brejk  po ose Dobiáš,Janošík a parádně zakončující Šlajchrt 3:1. Do poločasu měl ještě velkou příležitost Zralík,který si udělal dlouhou kličku brankáři , ale levačkou nedokázal důstojně zakončit. A ani do třetice se neprosadil Belej,který si krásně odstavil posledního obránce a byl sám před brankářem,bohužel zakončení nestojí za velká slova.

 

Druhý poločas hosté začali aktivněji. Byl to fotbal nahoru dolu. Několik šancí měli hosté ,kteří zakončili špatně nebo je vychytal Novotný. Ve velkých šancím během prvních dvaceti minutách druhého poločasu byl Janošík a to 2x, jednou z malého vápna ve skluzu přestřelil branku po centru od Vávra. Na podruhé znovu centr od Vávry zakončil Janošík tentokrát hlavičkou nad. Po dalším centru se neprosadil ani Belej. Po pár narážečkách slibně střílel Dobiáš . Za pár minut z hranice vápna Bohátka ,ale znovu míč si nenašel cestu do branky. Okolo 75.minuty měl definitivní rozhodnutí na noze Šlajchrt ,který se dostal do vápna a první střelou trefil tyč a dorážka se už nevešla mezi tři tyče. Během chvíle ten samý hráč vstřelil svojí třetí branku v zápase pro postrčení od Zralíka,ale tentokrát nebyla uznána pro ofsajd. V 80.minutě vyrobil slušný kiks domácí Kubík ,který přihrál před vlastní branku nepřesnou přihrávku a naštěstí Novotný byl pozorný a o krok dříve u balonu než hostující útočník. Definitivní tečku za zápasem dal v 88.minutě Holub, který dostal nahrávku od Janošíka a šel sám na brankáře a zakončil s přehledem 4:1

Nutno dodat,že hostující celek nebyl vůbec špatný soupeř,zvláště směrem dopředu zlobil. Po zaváhání v Dubí důležité vítězství znovu se spoustou šancí.