Spořice berou dva body z derby na Lokotce

14.10.2013 17:22

AFK Loko B - 1.FC A 1 : 2  np ( 0 : 1 ) 

Sestava : Novotný - Bohátka,Kubeš,Broum,Kubálek - Měšťan (´70 Janošík),Dobiáš,Campr (C),Eiselt (´63 Hanuš) - Zralík (´55 Holub) - Šlajchrt (´65 Belej)

Dále připraveni Kubík, Vávra

Sestava Loko:Poloprutský – Pavlica, Micák, Kostka, Hrubý (46. Kadlec) – Sojčík, Černý, Žďánský, Kubánek – Welzl, Šantora (46. Vondráček)

Dále připraven Šimon, Naďal, Falc a Manduch

Branky :Černý -  Měšťan, roz. pen. Holub

ČK : Novotný

 

 

K osmému kolu jsme nemuseli nikam daleko cestovat. Los soutěže nám na tento termín připravil první velké chomutovské derby.K tomuto utkání už byli k dispozici všichni hráči co nemohli zasáhnout do zápasu s Duchcovem a  to tedy Vávra,Holub,Kubík. Na marodce zůstává stále Vlček a Vašina. Nečekalo nás nic jednoduchého o náboj bylo postaráno z obou stran,těžký terén.

 

Od první minuty se nastavilo velké tempo,nesmírná bojovnost. První vážnější šancí si připravili domácí ve 3.minutě kdy odražený míč za hranicí vápna vystřelil Žďánský vysoko nad branku. Od té doby jsme převzali otěže zápasu do rukou my.V 6 minutě ve vápně vystřelil Campr jeho pokus nebyl dostatečně razantní aby překvapil Poloprutského. O minutu později dostal míč mezi penaltu a malé vápno , ale nedokázal pořádně zakončit. Nejspíše ho zradil první dotek s míčem na promáčeném hřišti. O chvíli později už Zralík vystřelil o dost razantněji ,ale Poloprutský vyrazil. 11 minuta nabídla nebezpečnou střelu domácího Černého,ale branku minula. Poté na deset minut opadla nebezpečné situace,spíše se jen bojovalo. Ve 22 minutě Zralík vystřelil z hranice vápna Poloprutský jeho střelu znovu vyrazil, ale odražený míč získal na vápně Měšťan a halfvolejem poslal míč do sítě 0:1. Od té doby jsme byli jasně lepším týmem co lépe kombinoval,kontroloval hru,hlavně se dostával i do nebezpečných šancí.Ve 32 minutě zaúřadovali rozhodčí. Po další pohledné kombinaci se dostal míč na volného Eiselta ,který přehodil vybíhající Poloprutského. Rozhodčí píská ,ale né aby uznal branku, ale údajný faul Šlajchrt ,,jako bránění ve hře´´. Do zakončení z hranice vápna se dostal Šlajchrt, Poloprutský znovu pozorný a vyráží. Poločas končí 0:1

 

Druhý poločas se odehrával v podobném obrázku jako první i když domácí se zlepšili.V 53.minutě se dostal do brejku Šlajchrt utíkal domácím obráncům na hranici vápna dochází k  souboji. Vypadá to na jasný faul,ale rozhodčího píšťalka mlčí. První menší komplikace přišli záhy kdy si natáhl sval Zralík a musel odstoupit. Ještě hůře bylo v 62.minutě kdy domácí vyrovnali po přetažení hry Vondráčkem na Kadlece,který sklepl pro střílejícího Černého 1:1. To už byla hra na nervy ,která nevydržela Novotnému , který dostal červenou kartu za urážky rozhodčích ( Jestli se jednalo nebo nejednalo o ofsajd kdo ví,nutno říct ,že tento lajnový rozhodčí v prvním poločase nám odmával snad 15ct ofsajdů). Do branky tedy šel náhradní brankář Hanuš. Naše mužstvo se o to víc semklo a bojovalo. Domácí si s přesilovkou nevěděli rady a byli dosti marní. Do konce zápasu nestojí za zmínku žádná nebezpečná situace. My po nějakých 15.minutách od vyloučení pochopili ,že by šlo vstřelit branku i v deseti hráčích a byli jsme také aktivní. V 85 minutě střílel Belej nad a v 89.minutě jsme dokonce vstřelili další branku,po standartní situaci se hlavou trefil Broum, ale rozhodčí ji znovu neuznali pro údajný ofsajd (někteří domácí hráči tvrdili,že nebyl v žádném případě ). Tak tedy skončil zápas a poprvé jsme si mohli vyzkoušet novinku po skončení remízového duelu a to pokutové kopy. V kterých kraloval Hanuš a vychytal dvě ze tří penalt. Úspěšní exekutoři Žďásnký - Holub,Campr  , Neúspěšní Černý,Pavlica.

 

Druhý bod nám byl přidělen právem.