rozhovor s Patrikem Špicarem

10.05.2011 12:07

Na našich internetových stránkách jste si zvolili v anketě rozhovor našeho od jarní části nového hráče Patrika Špicara. Páťovi je necelých 21 let a protože jeho ruce moc šikovný nejsou,tak se snaží o studium na VŠ.

 V anketě na našich stránkách jsi vyhrál hlasování o rozhovor, sledoval jsi tuto soutěž? 

 Při návštěvě stránek, jsem samozřejmě anketu sledoval, ale nijak zvlášť jsem anketu neřešilJ

Na začátek bych tě poprosil o shrnutí tvé fotbalové kariéry?

Fotbal jsem začal hrát v pěti letech v týmu FC Chomutov, poté jsem se přesunul na Sparťanskou akademii. V sedmnácti letech jsem přestoupil do pražského klubu SK Horní měcholupy, kde jsem se starším dorostem vybojoval postup do divize, kterou jsem si párkrát  zahrál v A týmu mužů. A teď kopu ve Spořicích.

Kdo tě přivedl na první trénink?

Na můj úplně první trénink mě přivedli rodiče a do Spořic, mě přivedl tátův bývalý kolega z práce.

Co tě přivedlo do Spořic a jaké tu máš cíle?

Vrátil jsem se na čas do Chomutova a fotbal mi chyběl, proto jsem nastoupil ve Spořicích. Určitě tu chci ještě nějakou sezonu zůstat a pomoci k postupu do přeboru.

Zatím jsi mladý, ale i tak se zeptám na tvůj největší fotbalový zážitek?

Můj největší fotbalový zážitek byl zhruba ve třinácti letech, když jsem se s Chomutovem umístil na druhém místě v turnaji v Holandsku.

Jaké jsou tvé prvotní postřehy ze Spořic (areál, mužstvo, soutěž)?

Ve Spořicích se mi líbí , areál tu je určitě lepší než na první A třídu. Kolektiv mě přivítal, jsou tady hráči, kteří už mají něco odkopáno a je s nimi dobrá spolupráce a určitě tento kádr má navíc než na tuto soutěž a to mě přivádí k další podotázce, co říkám na A třídu. Není to sice špatná soutěž, ale bojovnost je na prvním místě před taktikou. Dá se říct, že více získáme bojovností a nasazením než nějakou taktickou stránkou.

Pozorný divák si určitě všímá tvého kolotoče sestavou. Jak to vnímáš ty a kde se cítíš nejlépe?

Tyto posuny mi nevadí, protože za patnáct let, co hraji fotbal, jsem všechny tyto posty vyzkoušel, kde se mi hraje nejlépe? Momentálně se cítím dobře na postu stopera, vedle Rosti Brouma, jelikož mám přehled o celé hře a mám hodně balónů a to se mi na tom líbí.

Na jaké příčky dle tebe mohou naše týmy pomýšlet? 

 Podle mě naše ,,áčko´´ má na to, aby A třídu vyhrálo a v přeboru si myslím, že by jsme bojovali o přední příčky.

Teď trochu odbočíme od fotbalu. Jak trávíš mimofotbalový čas?

Ve volném času se snažím trávit, co nejvíc času se svou přítelkyní. Občas to vyplním nějakou prací a párkrát si chodím sám zaběhat a chodím hrát malou kopanou. A všeobecně se zajímám o sport.J

Klasická otázka Sparta nebo Slavie?

Určitě Sparta, v naší rodině jsou samí ,,sparťani´´, tak i já.

Když jsme u těch pražských "S" Jak vnímáš momentální krizi Slávie a prorve se letos Sparta opět na český trůn?

Doufám, že se Spartě povede titul letos obhájit a krize Slávie? Tak určitě je to pro český fotbal škoda, protože Slávie do Gambrinus ligy patří a myslím, že to je jeden z nejznámějších klubů u nás, s bohatou historii a mnoha výbornými hráči.

Nemůžu si odpustit, sleduješ náš web?

Sleduji, čtu komentáře a sleduji fotky ze zápasů.

Co vzkážeš pro fanoušky a příznivce Spořic?

Rád bych poděkoval fanouškům za podporu, a doufám, že budou chodit i nadále a ve větším počtu, protože před lidmi se hraje lépe, než před prázdnými tribunami