První domácí bod přinesl spíše zklamání

01.11.2010 17:33

1.FC Spořice - FK Bílina 0:0 (0:0)

Sestava 1.FC: Poloprutský - Klier, Broum, Kubálek - Klíma, Bohátka, Bašek, Kovács, Mareš (80. Krous) - Scheithauer (70. Škota), Vašina

S přáním konečně získat první domácí body nastupovali spořičtí v utkání proti dosud suverénní Bílině, která před tímto utkáním ztratila pouze bod za remízu ve Strupčicích.

Od začátku se hrál fotbal založený na pečlivých defenzivách, oba týmy nechtěly udělat první chybu a utkání tak nemělo příliš rychlé tempo. První poločas moc šancí nenabídl, velkou spořickou spálil Scheithauer, který v samostatném úniku netrefil branku, na druhé straně pak přeci jen v prvním dějství aktivnější Bíina ohrozila branku po standartních situacích a odražených balonech.

Ve druhém poločase se začal hrát poněkud uvolněnější fotbal, čemuž pomohla i situace z 58. minuty, kdy po nešťasném vyběhnutí Poloprutského kopali hosté penaltu, kterou proměnili, naštěstí po vběhnutí hostujícího hráče do pokutového území rozhodčí nařídil penaltu opakovat a bílinský hráč trefil pouze břevno naší branky. Od této chvíle jsme převzali iniciativu a začali se hnát za vstřelením gólu. V 67. minutě převedl famózní sólo z poloviny hřiště kapitán Vašina, jehož soupeř zastavil až faulem v pokutovém území. Sám faulovaný se pak ihned rozhodl, že penaltu kopne. Bohužel ani on neuspěl, slabou střelou trefil pouze tyč. Neproměněná penalta nás nesrazila, naopak jsme si začali vytvářet sami gólové šance. Střelu Baška vytáhl fantastickým zákrokem Pohl nad břevno, soupeř přežil i několik závaru po rohových kopech, zpětnou přihrávku Brouma dokázali hosté vykopnout z brankové čáry, několik náznaků šancí si vytvořil střídající Škota, Klier v poslední minutě mířil vedle.

Po závěrečném hvizdu sudího jsme cítili spíše zklamání ze špatné koncovky, protože Bílina byla rozhodně k poražení.