Proboštov doma ´´umlátil´´ 3 body

07.09.2014 11:32

Proboštov - 1. FC Spořice 2 : 0 ( 2 : 0 )

Sestava : Novotný - Vávra,Campr (C),Kunický,Farář - Vlček (´45 Broum),Dobiáš,Kubálek,Janošík (´63 Vrba) - Eiselt - Zralík

 

Po dvou domácích vítězných zápasech jsme odjížděli na první venkovní a to do Proboštova. Ten měl zatím na svém kontě 0 bodů.

V naší sestavě znovu došlo ke třem změnám. V brance pracovně indisponovaného Hanuše nahradil Novotný, ve stoperské dvojici místo také pracovně indisponovaného Kubeše nahradil Kunický a do třetice nemohl nastoupil Škultéty ,který musel plnit povinosti v mateřském Klášterci.

 

Zápas začal svižně a oba celky se snažili ohrozovat branku soupeře do 10.min jsme byli o trochu aktivnější. Nebezpečnou akcí se prezentovat Eiselt ,který si narazil míč s Janošíkem a z hranice vápna střílel nad. Poté přišla osudná fáze zápase. V 10.minutě si zkušeně řekl o penaltu domácí Záveský ,který nabíhal na centr a podle všeho ho Farář stáhnul. Následný pokutový kop sám faulující proměnil 1:0 . Než jsme se dokázali oklepat z inkasované branky domácí znovu udeřeli a to jejich hlavní zbraní. Dlouhý nákop na Záveského propadl mezi stojaté hráče ,čehož zužitkoval domácí hráč a z ostrého úhlu šikovně přehodil vybíhajícího Novotného 2:0 Do 20.minuty byli domácí aktivní , ale jejich střelecké pokusy mířili mimo. Od té doby až do konce zápasu jsme převzali otěže zápasu do vlastních rukou a svírali domácí k neustálému bránění. Ve 26.minutě centroval do vápna Vlček a Janošík se našel míč ve vápně ,ale jeho střelu brankář chytil.Ve 35. minutě Kubálek nahrával do prázdné brány na Dobiáše ,který byl sražen. Většina přitomných byla přesvědčena o jasné penaltě jen píšťalka rozhodčího zůstala klidná. Další aktivita přinesla dva přímé kopy z hranice vápna. Tentokrát Eiselt bohužel mířil těsně mimo. Těsně před poločasem Farář utekl domácím obráncům nahrál Eiseltovi ,který si rovnal míč na střed hřiště ,ale střela mu znovu nevyšla.

 

Do druhého poločasu nastoupil na hrot útoku Broum. Jestliže v prvním poločase domácí sem tam zahrozili z nějaké akce v druhém poločase jen bezhlavě odkopávali míče a chvílemi nevěděli kam dřív skočit. Buhužel naše snažení končilo před vápnem nebo domácí obránci stačili na poslední chvíli míč odkopnout od nohy. Když už jsme byli ve velkých šancích tak jsme selhali. V 60.minutě Kubálek nastřelil břevno branky a o chvíli později překombinovat akci ,kterou měl vzít spíše na sebe a zakončovat.V 66.minutě střílel Zralík z 6 metrů , ale přestřelil branku. V 75.minutě Broum ztroskotal na domácím brankáři. Domácí hráči úplně odpadli, pár hráčů postupně popadalo na zem a chytali je křeče. Obrovskou šanci jsme měli po tom co velmi nesportovně se choval domácí brankář a při tradičním čekání než k němu přiběhne útočník ,aby si sebral míč do ruky , tak si na míč sedl. Nařízení trestný kop rozehrál Eiselt na hranici vápna kam seběhl Dobiáš ,ale jeho střelu mířící do branky vykopl domácí hráč. V posledních minutách mohl pojistit vedení domácí útočník , který utekl na riziko hrající obraně ,ale Novotný jeho střelu konečky prstů vyrazil.

Tak skončil třetí zápas v krajském přeboru a první na venkovním hřišti. S předvedenou hrou můžeme být velice spokojeni ,ale hraje se na branky a body a ty dnes vstřelili domácí a poté s vypětím všech sil a stěstí uhráli první své vítězstí.