na úvod jara prohra na penalty

22.03.2014 19:18

1. Fc Spořice - Domoušice  1 : 2 n.p. ( 1 : 0 )

Sestava : Hanuš - Vávra,Broum,Dobiáš,Kubálek - Měšťan (´70 Nedvěd),Campr (C),Eiselt,Janošík - Zralík - Šlajchrt (´18 Belej (´85 Rezek)

Branka : Zralík

ČK : Dobiáš (20´)

 

 

 

Dlouhá zimní neoblíbená příprava skončila a konečně začaly zápasy o důležité body. Během zimní přestávku v kádru nedošlo k velkým změnám. Tým opustila dvojce Kubík,Bohátka, kteří zamířili do Německa. Dále se domluvili střídavé starty s nedalekou Kadaní. Kde už pětice spořických okusila mistrovské utkání o dva týdny dříve a to právě za Kadaň v Blšanech a poté s Krupkou. Dle potřeby samozdřejmě mohou přijít vypomoci i hráče Kadaně do Spořic.

 

K prvnímu domácímu zápasu spořičtí přivítali Domoušice,kteří po celý zápas hráli urputně a prali se o každý balon a cítili zisk bodů ,které nakonec získali dva. Naopak domácí počítají ztráty a to nejen vyloučeného Dobiáše ,ale také zraněného Šlajchrta.

 

Začátek zápasu byl opatrný.Bylo znát ,že jde o první ostrý zápas,ale i přesto v 7.minutě po centru Vávry byl blízko vstřelení úvodní branky Šlajchrt,ale z hranice malého vápna neprotlačil míč do sítě. Důležitý okamžik se zrodil ve 20.minutě z útočné akce domácích,přišla ztráta míče rychlý brejk a Dobiáš musel zatáhnout za záchranou brzdu a uviděl za ní červenou kartu. Hosté z následného trestného kopu z hranice vápna nic nevyužili. Domácí tento moment dostatečně namotivoval a v 35. minutě si vyměnil míč Zralík s Belejem ,který prvně jmenovanému vrátil míč a Zralík unikl hostující obraně a tváří v tvář uspěl 1:0 . Do konce poločasu si domácí pohlídali vedení a k ničemu závažnému ani hosty nepustili.

 

Druhý poločas se hosté o něco zlepšili drželi míč díky své převaze jednoho hráče, ale druhý nejdůležitější okamžik utkání nastal v 52. minutě kde v rozmezí této minuty prováhal unikající Belej nahrávku na Eiselta ,který by střílel do prázdné branky a o chvilinku později si Eiselt našel odražený míč ve vápně obešel protihráče a s 6 metrů vystřelil do protipohybu brankáře ,ale jeho střelu dokázal nějak zvládl odkopnout hostující obránce. Vyrovnat se povedlo hostům v 65.minutě  prostřelil hostující útočník vybíhajícího Hanuše. Hosté do konce zápasu měli ještě jednu velkou přiležitost dokonce vstřelit vítěznou branku ,ale tentokrát byl úspěšný Hanuš a  skvěle zlikvidoval tutovou šanci. Tak zápas skončil a došlo na pokutové kopy. Rozhodlo se ve čtvrté sérii kdy selhal domácí Rezek , před ním proměnili Eiselt,Janošík,Campr