FK Duchcov - 1.FC Spořice A

25.03.2012 21:20

Z prvního mistrovského zápasu v roce 2012 mají Duchcovští hráči bod. Vzhledem k postavení v tabulce jim velela povinnost vyhrát. Po hodně rozpačitém prvním poločase se po změně stran probudili a měli k tříbodovému zisku blízko.

V sestavě ke svému premiérovému startu mezi dospělými nastoupil v útoku Filip Knorr, Vosátku na stoperu nahradil podle očekávání Kokšal. Jinak se sestava oproti podzimu moc nezměnila, zato Spořická skvadra doznala oproti podzimnímu zápasu více změn, v sestavě bylo celkem pět nových hráčů.

Právě nováček Knorr měl možnost první větší šance, uličkou ho posílal dopředu Berki, ale u míče byl dříve gólman Vašák. V desáté minutě vyrazil na roh domácí brankář Podolský umístěnou střelu Eiselta a hosté začínali mít navrch. Hýřili větším pohybem a obrana se měla co otáčet. V 18. domácí brankář bravurně vytáhl mimo tyče tvrdou ránu z blízka. Ve dvacáté minutě vyvezl míč po straně Chochola, centrovaný míč však v dobré pozici netrefil Berki. Pohříchu to byla největší šance Duchcova v prvním poločase a tak přestávka v kabině asi nebyla klidná. Zřejmě hráče trenér Erben probudil, protože druhý poločas byl úplně o něčem jiném. V 50. minutě pronikal ze strany do vápna Berko, akce skončila rohem a za chvilku zakončil individuální akci střelou vedle Berki. Spořice se rovněž snažili skórovat a v 66. dali tyčku. Po minutě včas vyběhl a zasáhl nohou proti Pěničkovi v brejku Podolský. Povedenou kombinaci předvedli domácí v 72. minutě, chybělo jen gólové zakončení, Vrkoslav míč z ostrého úhlu mezi tyče nedostal. Těsně nad branku vypálil v 77. Chochola a dvě minuty na to střílel nebezpečně Vrkoslav. Míč zkrotil Spořický brankář. Poslední desetiminutovka byla z celého zápasu asi nejzajímavější, oba týmy chtěly strhnout výhru na svou stranu, hostům však trochu uškodilo vynucené střídání klíčového muže Brouma. Podolský sedm minut před koncem zlikvidoval tutovku Pěničkovi, Duchcovu mohly pomoci standardky, všechny z téměř totožného místa. První dvě kopal Giňa, z první se odrazil míč od břevna k Vrkoslavovi, který ho ale neumístil. Druhý Giňův pokus vytěsnil Vašák na roh a třetí Vrkoslavův pokus šel hodně vedle. Ihned poté sudí zápas ukončil.

Oba týmy předvedly nadějné šance (Duchcov až ve druhé půlce).  Bezbrankový výsledek je největší zásluhou obou gólmanů. Podolskému Spořice opět branku nedaly, na jejich čistém kontu se nejvíc podílel nováček v brance Vašák. Remíza pro Duchcov není moc příznivá, doma by se mělo vyhrávat, navíc po příštím zápase v Postoloprtech ho čekají první dva týmy tabulky a to nebude jednoduchá záležitost. Druhý poločas ukázal, že tým hrát fotbal stále umí, tak se to věřme projeví i dál. 

​převzato z FK Duchcov