Domoušice - 1.FC Spořice A

04.04.2011 13:14

 V dalším kole soutěže čekal na náš tým nepříjemný soupeř na nepříjemném hrbolatém hřišti, které prakticky předem překazilo snahu hrát kombinační fotbal. 

Domoušice - 1.FC Spořice 0:1 (0:1)  

Branka 1.FC: Haviar

Sestava 1.FC: Zelinka - Vlček, Broum, Ferenčík, Kubálek (86. Klíma) - Mirga, Eiselt, Špicar, Mareš (78. Krous) - Haviar, Vašina

Zápas začal bleskově, protože hned v 1. minutě se zpoza vápna opřel levou nohou do míče Haviar a střelou na zadní tyč přinutil domácího brankář lovit míč ze sítě. V nastoleném tempu jsme pokračovali a stále jsme byli nebezpečnějším týmem. Domácí tým hrozil ze standartních situací, nicméně větší šance přicházely na naší straně, ještě dvakrát do poločasu mohl po přihrávkách Eiselt skórovat Haviar, domácí golman byl tentokrát proti. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 1:0 pro nás.

S cílem navázat na první poločas jsme vstoupili i do dějství druhého a opět jsme to byli my, kdo si vytvářel nebezpečné šance, které volaly po proměnění. Soupeř se dostával prakticky jen do náznaků, z nichž nezahrozilo. Druhý poločas také ovlivnilo udělení červené karty, tu dostal ze řeči domácí obránce. V našich největších šancích se objevil 2x Eiselt, jehož jednou vychytal golman a podruhé zastavila až tyč a Vašina, který místo zakončení zkoušel oslovit ještě lépe postaveného Mirgu. udeřit jsme mohli i po rohových kopech, míč ovšem místo v brance končil vedle ní. Do konce utkání jsme tak udržovali jednobrankový náskok, který jsme uhájili až do závěrečného hvizdu a odvážíme tak domů cenné tři body.