Domácí ztráta vedení a posléze i všech bodů

17.09.2014 20:16

1.FC Spořice - FK Český Lev Neštěmice 1 : 2 ( 0 : 0 )

Branky : Eiselt - Klier,Vobecký

Sestava domácí : Hanuš - Vávra,Campr (C),Kubeš,Farář - Vlček,Eiselt,Dobiáš,Janošík (´64 Broum) - Škultéty - Zralík (´79 Vašina)

Sestava hosté : Dráb - Doubek,Klier,Netymach,Vobecký - Maštalíř,Krok(´89 Šmejkal),Paseka,Svoboda-Lehký,Voráček (´71 Kubala)

 

Po nepovedeném zápase v Proboštově především výsledkově jsme chtěli získat body doma proti tradičnímu účastníku krajského přeboru a to konkrétně Neštěmicím. Hosté přijeli bez pár hráčů , ale ty chyběli i nám. Měšťan po návratu se hned na prvním tréninku zranil, stále mimo je Šlajchrt k němu se připojil i Kubálek a Vrba J. s Kunickým.

 

První poločas jsme odehráli stejně jak jsme končili v Proboštově. Držení míče,slušná převaha ,ale jen po vápno. Chyběla střelba ze střední vzdálenosti nebo jiné šance. Tu největší měl ve 20.minutě Škultéty ,který utekl hostujícím obráncům ,ale tak dlouho váhal až se ukličkoval a z tutové šance nebylo nic. Hosté nedokázali podržet míč , natož se dostat do slibné šance.

 

Druhý poločas naopak začali o něco aktivněji a byl to už vyrovnanější zápas. V 52.minutě po autovém vhazování byl ve vápně sražen Zralík a rozhodčí odpískal pokutový kop ke ,kterému se postavil Eiselt ,ale střelu do prostřed branky Dráb vyrazil naštěstí zpět k nohám Eiselta a tentokrát se nemýlil 1:0. Tato branka jakoby polila hosty studenou vodou a nás poslala do kolen. Najednou jsme začali hrát moc splašeně a hosté se dostávali více do hry z čehož vyplynulo brzké vyrovnání. V 58.minutě zahrávali rohový kop ,který Hanuš podběhl a na zadní tyči doklepával do prázdné branky Klier 1:1.  Poté se hrála nejvyrovnanější pasáž zápasu. Slibné šance měl Eiselt a Broum ,ale Drába moc neprověřili. Tak přišel trest z ničeho nic za hranicí vápna se dostal k míči Vobecký nevěděl moc co s míčem tak se řídil jednoduchým pravidlem vystřel na branku. Jeho střela nebyla nikterak razantní ,ale Hanuše natolik překvapila ,že ho přelobovala až do branky 1:2. Hosté se zatáhli a chtěli uhlídat náskok což se jim nakonec povedlo i díky dvoum skvělým zákrokům Drába a velké obětavosti. V 80.minutě vykopl nohou Dráb trestný kop Eiselt z 20.metrů a v závěru nadvakrát vychytal Vašinu. Na druhé straně do otevřené obrany mohl přidat pojistku Krok,ale Hanuš byl úspěšný.

 

Takto hodnotil zápas domácí lodivod „Byli jsme lepší, ale špatně jsme řešili situace před šestnáctkou soupeře. To nás stálo body."  naopak hostující trenér Martin Beran byl spokojený  „Jsem spokojený. Před námi je jen Litvínov, který jsme porazili. Začátek sezony nám vyšel, ale musíme dál tvrdě pracovat. Měl jsem z utkání trochu obavy, ale především obrana pracovala perfektně," „Po inkasované brance jsme byli o dost aktivnější, vysoko jsme napadali a měli míč v moci. Tlačili jsme se do koncovky a hráli jsme dobře. Klier vyrovnal po rohovém kopu a o sedm minut později se střelou z dálky trefil Vobecký. To byl pro domácí šok a výsledek už jsme si pohlídali," popsal neštěmický trenér.