Bílina - 1.FC Spořice

24.05.2011 12:12

 Na sobotní odpoledne nám los přiřkl zápas v Bílině, souboj druhého se třetím, šlágr kola. Na výborně připraveném trávníku se za úmorného vedra odehrával krásný zápas, kterému takřka nic nechybělo.

Branky 1.FC: Haviar, Škota

Sestava 1.FC: Zelinka - Ferenčík, Broum (60. Kubálek), Špicar - Vlček, Bohátka, Eiselt, Mareš (73. Krous) - Haviar, Škota, Mirga

Setkali se dva celky, které chtěli hrát fotbal, což se divákům muselo líbit. V 10. minutě šla do vedení Bílina, Zelinkovo zaváhání využil chytře zahraným kopem Levý. Hra byla vyrovnaná, i když více přeci jen balon držela Bílina. Ve 24. minutě bílinští rychle zakombinovali u postranní čáry, míč poslali před branku na Magyára a ten zvýšil už na 2:0. Pře oba vstřelené goly jsme se nevzdali a ve 28. minutě už byl rozdíl ve skóre pouze gólový, po kombinaci před vápnem soupeře se míč dostal do pokutového území k Eiseltovi, který ho pod sebe předložil Haviarovi, který snížil. O dvě minuty později jsme vybojovali roh, na Eiseltův centr si naskočil na přední tyči Škota a zařídil tak bleskové vyrovnání. Domácí byli zaskočeni a my si do poločasu vypracovali další dvě příležitosti, Mirgův nájezd zastavil výborný Pohl a Bohátkově střele scházela trocha přesnosti. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 2:2.

Od počátku druhého poločasu se pak hrálo opatrněji, šancí na obou stranách ubylo. Klíčový moment pak přišel v 64. minutě, bílinský Egrt se dostal až do pokutového území, tam přepadl přes nohu Špicara a rozhodčí musel nařídit pokutový kop, který s přehledem proměnil Pavlíček. To nás donutilo vrhnout všechny síly do útoku, kde jsme bohužel sehnali v koncovce. Špicar hlavou po standartní situaci mířil nad, Eiseltův přímý kop znovu bravurně zneškodnil Pohl, který si i poradil i s naší největší šancí, když vychytal pokus Haviara, který stál sám na penaltě. Nutno říci, že na konci zápasu z brejků hrozila i Bílina, její pokusy však končili vedle nebo u Zelinky a tak utkání skončilo výsledkem 3:2 pro domácí. 

Z bílinského webu si vypůjčujeme citaci domácího trenéra Josefa Tichého: „Byl to nejlepší soupeř, které ho jsme tady měli. My jsme měli trochu štěstí, do 30.minuty jsme byli lepší mužstvo a potom začaly odcházet síly.  Nestíhali jsme jednoduché soupeřovi narážečky.  Ještěže předvedl vynikající individuální akci Denis Egrt, který to udělal fantasticky v šestnáctce a byla  penalta. A v nastavení chytil tutovou šanci Klaus Pohl.  Někdy jsou takové zápasy, že se moc nedaří, ale vybojuje se to“.

Odkaz na celý článek na webu soupeře: http://www.fkbilina.cz/clanky/aktuality/stesti-tentokrat-stalo-na-strane-biliny.html