Baník Březenecká - 1.FC Spořice

21.08.2011 22:28

Hned ve druhém kole 1.A třídy nás los zavál na venkovní hřiště vzdálené pouhých 500 metrů od toho našeho, k derby s Baníkem Beřzenecká, k zápasu "o vládce vesnice", jak byl tento duel pojmenován minulý rok, kdy Baníku čelil náš B-tým. Utkání bylo vyhecované a tak mu nescházelo nic z toho, co by pravé derby mělo mít, k vidění byly pěkné fotbalové momenty, důraz, ale také velké množství emocí, jak na hřišti, tak v hledišti.

Baník Březenecká - 1.FC Spořice 0:2 (0:0)

Branky 1.FC: Eiselt, Čížkovský

Sestava 1.FC: Nový - Hlaváček, Broum, Kubálek, Kovács (Ferenčík) - Špicar, Eiselt, Bohátka, Holeček (Měšťan) - Škota (Vlček), Čížkovský

Před zraky pěkné návštěvy, čítající přibližně 250 diváků, Baník do zápasu vstoupil lépe než my a vynutil si územní převahu. Ústřední postavou ofenzívy Baníku byl od začátku Holub, který stál za většinou nebezpečných akcí před naší brankou. Poprvé se do vážnější příležitosti dostal po našem nedůrazu ve vápně Marcel Váňa, jeho střelu z bezprostřední blízkosti zlikvidoval reflexivním zákrokem nohou Nový. V další šanci se pak objevil Martin Špicar jeho hlavička ovšem minula branku. Tím výčet nebezpečných situací prvního poločasu končí, my jsme si i přes vyrovnání hry přibližně kolem 30. minuty větší příležitost nevypracovali. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0. Po poločase jsme nastoupili na hřiště jako polití živou vodou, byli jsme jednoznačně aktivnější a domácí se prakticky nedostali za půlící čáru. S tlakem přicházely i šance a množství závarů v pokutovém území Baníku, Broumovi jeho střelu zneškodnil brankář Novotný, Škota několikrát nezachoval chladnou hlavu a nemířil přesně. Po odstoupení zraněného Holuba ze hry, jsme pak zápasu jednoznačně dominovali a zdálo se být otázkou minut než přijde první branka. Ve snaze o její vstřelení nás nezastavil ani další z řady sporných výroků hlavního rozhodčího, který nepochopitelně vyloučil našeho Patrika Špicara, a i v deseti jsme dále útočili. Naše snaha o aktivní hru se zúročila v 80. minutě, Eiselt dobrým napadáním vybojoval míč na váhající obraně, kromě Šlehofera se prohnal i kolem brankáře Novotného a do prázdné branky vstřelil důležitý první gól. Po brance poprvé na scénu vstoupil trenér domácích Váňa, kterému nestačil prostor u střídačky a svým svěřencům odešel vyčinit až do půlícího kruhu. O pět minut přišla druhá branka, Čížkovský si naběhl za obranu na dlouhý balon, přesprintoval domácí obránce a pod tělem Novotného vstřelil druhou branku. Na hřišti se znovu objevil i domácí trenér, znovu jako v prvním případě došel bez povšimnutí rozhodčích až k půlícímu kruhu. Do poslední šance zápasu se dostávají domácí, střelu Špicara reflexivním zákrokem Nový vytáhl nad břevno. 

V tomto důležitém a prestižním zápase si tak připisujeme veledůležité 3 body.