Áčko venku znovu vítězně

12.10.2010 20:54

Klášterec - 1.FC Spořice 0:1 (0:1)

Branka 1.FC: Bohátka

Sestava 1.FC: Poloprutský - Ferenčík, Klier, Broum, Kubálek - Vašina, Bohátka, Eiselt, Mareš (70. Krous) - Bašek, Scheithauer (45. Škota)

K dalšímu těžkému zápasu zajížděli spořičtí na půdu v létě výrazně posíleného Klášterce s cílem napravit další domácí selhání a získat 3 body. Na těžkém terénu byl téměř každý pokus o kombinaci odsouzen k nepřesnosti a ztrátě míče a tak se hrálo především ve středu hřiště. Začátek vyšel o něco lépe domácím a po centrech se dokázali dostat k náznakům šancí, z kterých nic nebylo. Poté jsme se do šancí začali dostávat i my, v první naší šanci se ocitl Scheithauer, který se na poslední chvíli pokusil přelobovat brankáře, míč bohužel skončil o několik decimetrů vedle. Zanedlouho po přihrávce Baška měli dobrou pozici ve vápně Eiselt se Scheithauerem, kteří se ale nedohodli a slabá střela Scheithauera skončil znovu vedle. Další spořická akce již skončila brankou, Vašina se parádně s míčem protáhl kolem brankové čáry a přihrál pod sebe Scheithauerovi, jehož střelu soupeř odrazil pouze k Bohátkovi, který ve 32. minutě bez problémů otevřel skóre. Do poločasu jsme se ocitli ještě v několika náznacích šancí, těsně před poločasem Bašek s Marešem nedokázali po centru dopravit míč zblízka do brány a tak jsme do kabin odcházeli za stavu 1:0.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s cílem přidat další branku, ale hlavně s cílem udržet vedení. Hra ve druhém poločase byla velmi rozkouskovaná, soupeř získal velké množství standartních situací a ocitl se i ve dvou brankových příležitostech, jednou po nedorozumění ve středu obrany hlavičkoval soupeř příliš slabě, ve druhé šanci se soupeř po brejku dostal v nájezdu sám před Poloprutského, který se ovšem zaskvěl a střelu zlikvidoval. My jsme kontrovali pokusem Baška o přelobování brankáře, který skončil vedle a několika příležitostmi po standartních situacích. Závěr zápasu ovlivnilo nečekané vyloučení Eiselta v 75. minutě, kterého rozhodčí trochu překvapivě vyloučil po druhé žluté kartě. Soupeř pak začal obléhat naší branku, ale do výraznější šance se nedostal a my tak uhájili kýžené 3 body z doslova těžké půdy.