Áčko si spravilo chuť v Ervěnicích

07.09.2010 16:54

Ervěnice - 1.FC Spořice 1:3 (1:0)

Branky 1.FC: Kubálek, Bašek, Bohátka

Sestava 1.FC: Poloprutský - Klier, Micák, Broum, Ferenčík - Vašina (85. Krous), Bohátka, Kubálek, Vlček (67. Škota) - Scheithauer (87. Mareš), Bašek.

S přáním napravit domácí nezdar na půdě nevyzpytatelných Ervěnic jsme nastoupili k utkání 3. kola. Od začátku utkání se hrál poměrně vyrovnaný fotbal, domácí se prezentovali velmi bojovným výkonem a hra byla velmi neuspořádaná. V prvním poločase jsme si nedokázeli vytvořit vyložené šance a soupeř nás ve 35. minutě potrestal. Po chybě Poloprutského, který neudržel míč z trestného kopu dorážel do prázdné brány domácí Trávníček. O dvě minuty později mohl soupeř své vedení navýšit, ale Poloprutský napravil svou chybu a Kroutila pěkně vychytal. Po této šanci jsme znovu začli hrát my a ve slibné pozici se ocitl Bašek, bohužel míč ve vápně domácích ztratil.

Druhý poločas začal znovu poměrně vyrovnanou hrou, naštěstí jsme ale v 54. minutě dokázali vyrovnat, na přetažený centr Vašiny si naskočil Kubálek a zblízka poslal míč hlavou do branky. O tři minuty později už jsme se dostali do vedení - Kubálek vybojoval balon, který se dostal na hranici vápna k Baškovi, který prostřelil brankáře a zajistil si tak na týden pokoj od domácích prací. Po druhé brance jsme dále útočili, šance jsme ale neproměnili. Až v 72. minutě střídající Škota připravil šanci Bohátkovi, který nadvakrát zvýšil na 3:1. Korigovat mohhl na druhé starně Kroutil, jehož nájezd ze strany zlikvidoval znovu Poloprutský.  I po třetí brance jsme se ale dostávali do šancí, v té největší se ocitl Scheithauer, ale ani nadvakrát nevstřelil svůj první mistrovský gol za Spořice. Soupeř si v závěru vytvořil několik standartních situací, z kterých se ovšem do výraznějších šancí nedostal a tak jsme uhájili důležité vítězství 3:1.