Áčko doma ztratilo všechny body

30.09.2010 10:47

1.FC Spořice - Domoušice 1:3 (1:1)

Branka 1.FC: Kubálek

Sestava 1.FC: Poloprutský - Klíma (80. Škota), Klier, Micák, Ferenčík - Bohátka, Kubálek, Bašek, Mareš (60. Krous) - Scheithauer (77. Vlček), Vašina

Áčko ve svém prvním domácím zápase přivítalo Domoušice, omlazený tým, posílený výhrou v minulém kole nad Oldřichovem.

Od začátku jsme na soupeře vlétli a hrálo se prakticky na jedné polovině, vytvářeli jsme si obrovské množství standartních situací, ovšem chyběl důraz před bránou soupeře. Několik hlaviček po rozích nebo rzehraných standartních situacích k úspěchu nevedlo. Spořičtí vysoko napadali soupeře, ten ztrácel míče a dostával se pod tlak, paradoxně ale jako první skoroval on - ve 27. minutě po ztrátě míče na polovině hřiště se zmocnil míče soupeřův útočník, vyvezl míč a povedou střelou z 20 metrů nedal Poloprutskému šanci. Okamžitě jsme se znovu začali tlačit dopředu, ale vyložené šance dlouho nepřicházely, až ve 36. minutě Scheithauer dobře vybojoval míč u lajny, nacentroval na Vašinu, který trefil jen brankáře hostí, ale odražený míč uklidil do sítě Kubálek a začínalo se odznovu. Do poločasu jsme dále byli aktivní, bohužel branka už nepřišla.

Na začátku druhého poločasu se obraz hry nezměnil a my nadálé uzavřeli soupeře na jeho polovině a přicházely i šance, Vašina pronikl kolem pravé postranní čáry a vyslal nebezpečný střílený centr, který po teči zamířil těsně vedle, Klier dobře prodloužil Baškův roh, ale na své obvyklé pozici nebyl Vašina, poté po centru sebral míč z hlavy Kliera Micák, který přestřelil. Poté se na naší strana nepřiklonil ani rozhodčí tohoto utkání, když souboj Vašiny a hostujícího golmana neposoudil jako penaltový. Bohužel z našeho tlaku, dokonce našeho rohového kopu udeřil soupeř. na půlce jsme nepochopitelně zůstali 1 na 1. Odražený míč po rohu sebral hostující hráč, který proběhl skoro celé hřiště, situaci 2 na 1 hosté vyřešili a šli do vedení. Všechny síly jsme pak vrhli do vyrovnání, Vlček měl obrovskou šanci, ale sám před golmanem pálil jen do něho a o chvíli později nevyužil svou nadějnou pozici Klier. Dále jsme se snažili prosadit spíše nakopávanými balony, které hosté odvraceli a nakonec dvě minuty před koncem přidali pojistku. Rozhozenosti naší obrany využil hostující útočník, který prošel celou obranou, obešel i Poloprtuského a stanovil konečný stav na 3:1.

Komentář trenéra přibude později, stejně jako průběh zápasu B týmu.