Áčka zvítězilo v Klášterci

01.11.2010 17:25

Klášterec - 1.FC Spořice 0:1 (0:1)

Branka 1.FC: Bohátka

Sestava 1.FC: Poloprutský - Ferenčík, Klier, Broum, Kubálek - Vašina, Bohátka, Eiselt, Mareš (70. Krous) - Bašek, Scheithauer (46. Škota)

K těžkému utkání zajíždělo v neděli 10.10. áčko na půdu předposledního Klášterce nad Ohří, jehož postavení rozhodně neodpovídá kádru a a předsezonním ambicím.

V utkání, které na těžkém terénu moc fotbalové krásy nepobralo, rozhodoval hlavně důraz a bojovnost. Od začátku se hrála spíš nakopávaná od vápna k vápnu, klášterčtí měli několik náznaků příležitostí po standartních situacích, největší spořické příležitosti spálil Scheithauer, který se ocitl dvakrát před domácím brankářem, ale branku pokaždé o několik decimetrů minul. Jediný gól utkání tak vstřelil Bohátka, k němuž se míč odrazil po skvělém Vašinově průniku a nepovedené střele Scheithauera.

První polovinu druhého poločasu se hrál dál vyrovnaný fotbal, navýšit spořické vedení mohl např. Bašek nebo Klier, oba ovšem minuli. Důležitým momentem se pak stala přibližně 73. minuta, kdy byl po dvou žlutých kartách poměrně nečekaně vyloučen Eiselt. Domácí nás pak přitlačili na naší polovině, větší příležitosti si ale nevypracovali a tak jsme na půdě soupeře znovu uspěli a odváželi všechny tři body do Spořic.