1.FC Spořice - Ervěnice

11.04.2011 14:02

Na parádně připraveném pažitu jsme ve třetím jarním kole přivítali družstvo z Ervěnic, kterému se vstup do jarní části povedl a do zápasu s námi dokonce neinkasovalo branku. Proto je asi konečný výsledek velkým šokem.

1.FC Spořice - Ervěnice 8:1 (1:1)

Branky 1.FC: Eiselt 3, Škota 2, Mirga, Špicar, Krous

Sestava 1.FC: Janáček - Ferenčík, Broum (Krous), Špicar (Mareš), Kubálek - Vlček, Eiselt, Mirga - Vašina, Škota, Haviar

V utkání pro nás bylo jednoznačným cílem navázat na bodové zisky z prvních dvou kol, což se povedlo dokonale. Již od úvodního hvizdu jsme měli hru pod kontrolou a proto nebylo překvapením, když se po čtvrthodině hry s míčem na vápně hostů otočil ervěnický odchovanec Mirga a přesnou střelou k tyči nás dostal do vedení. Šance přicházely dál, tu asi největší spálil po rohovém kopu kapitán Vašina, který nečekal, že se k němu míč odrazí a slabou střelou kolenem nakonec branku soupeře neohrozil. V soupeřově pokutovém území se pak odehrálo několik sporných soubojů, což ovšem hlavního arbitra nedonutilo písknout do píšťalky a tak se hrálo dál. Ve 35. minutě pak z ničeho nic udeřilo na druhé straně. trestný kop rozehrál bývalý hráč spořických Mašl a Ferenčík ho nešťastně pro nás prodloužil až za záda Janáčka. Do konce se pak bojovalo o každý míč a k vážnějšímu ohrožení branky už nedošlo. Do šaten se tak odcházelo za stavu 1:1.

Do druhého poločasu jsme pak doslova vlétli. Haviar hned po minutě zavezl míč na ervěnickou polovinu, před vápnem ho předložil Eiseltovi, který bez rozpaků napálil balon šajtlí do šibenice bezmocného brankáře Ervěnic a určil tak další vývoj zápasu. O několik minut později bylo ještě veseleji - Vlček nacentroval míč od postranní čáry, do centru vložil nohu Škota a zvýšil na 3:1. za tohoto stavu se nechal zbytečně vyloučit náš podzimní spoluhráč Klier, který na půlce zbytečně zajel do Mirgy. Do rozhozené obrany soupeře se valil jeden útok za druhým a čtvrtý gol na sebe nenechal dlouho čekat. Škota přesprintoval obránce, aby se jimi následně nechal dohonit, pověsil si je na záda, poté předložil míč proti noze Eiseltovi a ten jemným obloučkem přes vyběhnuvšího brankáře zvýšil už na 4:1. Pátý gól přidal Špicar, který do branyk prodloužil centr Eiselta, který o několik minut později svým třetím golem dokončil hattrick, když do branky dorazil centr Haviara. Po této brance byl zbytečně vyloučen Mirga, jenž dostal červenou karty za řeči po neodpsíkaném faulu v pokutovém území soupeře. Poslední osmý gol pak přidal Krous, který po dlouhém pasu oběhl brankáře a zakončoval do odkryté branky. V okresním derby tak vítězíme nezvyklým výsledkem 8:1. 

Ohlasy trenéra Svobody přineseme později.