1.FC Spořice B - FK Postoloprty

04.04.2011 12:47

 Za krásného jarního počasí se poprvé v jarní části sezony na domácím trávníků představil i spořický B-tým. Ten nemohl mít za cíl nic jiného než po dvou prohrách konečně bodovat, soupeřem mu byl ovšem největší favorit na postup, mužstvo z Postoloprt. 

1.FC Spořice B - FK Postoloprty 1:1 (0:0)

Branka 1.FC: Pernekr

Sestava 1.FC: Janáček - Rottenberg, Vlček, Klíma, Vepřek - Schön, Pomajsl, Mareš, Krous - Paldrman (Pernekr), Krotil (Hyksa)

Spořičtí od začátku utkání navázali spíše na hru z úspěšného podzimu, hra ze zajištěné defenzivy slavila ovoce, soupeř, ač byl ve větším držení balonu se do výrazného nebezpečí naší branky nedostával, my jsme naopak podnikali rychlé protiútoky a hrozili tak hostující obraně. Ve 25. minutě jsme museli poprvé šahat do sestavy, zraněného Krotila nahradil na poslední chvíli příchozí Hyksa. Obraz hry zůstával stejný, vyložené šance nepřicházely a tak se do šaten odcházelo za nerozhodného stavu 0:0.

V poločase byl trenér Kropáč přinucen znovu střídat, rovněž zraněného Paldrmana nahradil navrátilec do mužstva Pernekr.

Do druhé půle jsme nastoupili nepříliš koncentrovaní, z čehož pramenil desetiminutový tlak hostů, z něhož se ovšem šance opět neurodily. Hra se znovu vyrovnávala a v 72. minutě jsme se dostali do vedení. Paradoxně z obrovské šance soupeře, kterou zneškodnil Janáček se míč dostal až na vápno hostů, odkud gsoupeřů brankář našel na polovině hřiště pouze připraveného Pernekra, který tak oslavil svůj návrat do sestavy gólem "z půlky" do odkryté branky. Po brance jsme se zatáhli a soupeř nás začal dostávat pod tlak. My jsme nevyužili několik náznaků brejků a soupeř nás v 87. minutě potrestal brankou po nakopnutém balonu, Janáček, který si i na tuto střelu rovněž sáhl nás pak podržel při dalších dvou šancích soupeře, kdy jsme vykopávali míč skoro z brankové čáry. Skóre 1:1 tak vydrželo až do závěrečného hvizdu. B-tým tedy po zlepšeném výkonu konečně na jaře bodoval.